[...] Producent nawet potwierdza. Jeśli to nie pomoże to znaczy, że masz problem z białkami mleka. ps. Dziwny opis tego białka, które zalinkowałeś. Jest napisane w składzie 94,4% izolat białka serwatkowego, dalej że w porcji jest 25,5g białka, a porcja to 30g. Wychodzi z tego, że jest tam 85% białka... Czyli, że duże prawdopodobieństwo obecności [...]
Kesieo sorry ale glupoty pisesz hahaha :D Roznica jest prosta i jedna WPC ma ok 80% zawartosci bialka a WPI ok 95%. WPI jest ponadto "oczyszczone" z laktozy i tluszczu w przeciwienstwie do WPC ktore to zawiera w te skladniki. Co do wartosci BV obu produktow to moim skromnym zdaniem wyzszosc WPI nad WPC to jakis nonsens biorac pod uwage [...]
[...] wszystkie połączenia białej czekolady z owocami, np. z truskawką, maliną, kokosem, czy ananasem. Tutaj warto zaznaczyć, że mamy fajną opcję połączenia koncentratu i izolatu białka serwatkowego, w połączeniu ze sproszkowaną maślanką - https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Delicious_Protein-opis38278.html, warto sprawdzić większość smaków [...]
[...] Jeśli dysponujesz dużym budżetem, a takie mam wrażenie, to warto troszkę pokombinować z zakupami. Moja propozycja to: np. w dni treningowe spożywać przed treningiem izolat białka serwatkowego, po treningu izolat lub nawet hydrolizat, a przed samym kazeinę. Natomiast w dni nietreningowe większa część puli białka może wypadać na [...]
Jeśli chodzi o białko, to ja zawsze polecam WPI - czyli izolat białka serwatkowego. Izolat jest niezwykle lekkostrawny, szybko wchłanialny. Tłuszcz i węglowodany występują w nim w minimalnej ilości. Jeśli jednak masz zamiar dodawać odżywkę białkową do żywności (np. płatków owsianych, ryżu czy może nawet jakiegoś ciasta) to nie ma większego [...]
[...] czystego białka. W zależności od jakości i rodzaju białka jest to z reguły od 70 do 90% na 100 g produktu. Jeżeli szukamy wysokiej klasy odżywki białkowej, polecamy izolat białka serwatkowego, np. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Isolate_Protein-opis33551.html W produktach spożywczych oczywiście posiadamy całą gamę pokarmów, która [...]
Na tyle opakowania producent tej serwatki napisal dokladnie to samo, co mozna napisac o zwyklym mleku. Ludzie, sproszkowana serwatka to totalnie nie to samo co konentrat czy izolat bialka serwatkowego. Po co firmy mecza sie i glowia nad nowym, coraz bardziej skutecznymi technologiami oczyszczania serwatki z laktozy i tluszczu? Po to, ze np. [...]
Cześć! Whey Protein Concentrate (WPC) - to koncentrat białka serwatkowego. Whey Protein Isolate (WPI) - to izolat białka serwatkowego. Różnica między tymi dwoma produktami jest taka, że kinetyka wchłanialności. Koncentrat jest białkiem mniej oczyszczonym i wolniej wchłanialny, odżywka ta ma również mniejszą ilość białka na porcję. Izolat jest [...]
[...] potrzebują aminokwasów. Następnie na spokojnie w domu możemy zjeść pełnowartościowy posiłek. Wśród najlepszych pod względem jakości odżywek białkowych wyróżnić można izolat białka serwatkowego: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Isolate_Protein-opis33556.html. /SFD/2018/3/13/a1f7c23bd0e24e289cd89026254d5790.jpg Zmieniony przez - domer [...]
[...] pokryć dzienne zapotrzebowanie na białko w 100%. Odżywki białkowe są jednak bardzo wygodne i stanowią jego świetne źródło. Szczególnie dobrym źródłem białka jest WPI - izolat białka, jego działanie jest potwierdzone wieloma badaniami, a skuteczność potwierdza wielu ekspertów. 100 g odżywki dostarcza od 60 do 90 g białka. Mięso Kurczaka [...]
Białko wieloskładnikowe, czyli złożone z kilku różnych frakcji jest dla wszystkich, tych samych osób, które spożywają zwyczajne koncentraty czy izolaty białka serwatkowego. Z reguły białka takie jak SFD 6 Protein Complex - https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_6_Protein_Complex-opis29225.html, czyli odżywka białkowa złożona z 6 frakcji białka: [...]
[...] białkowych, jednak są wyjątki. Dobrym przykładem będzie produkt marki ALLNUTRITION - Pro Whey. W tym wypadku producent podaje iż średnia proporcja między koncentratem, a izolatem wynosi 60-40% (mówię średnia, gdyż nieco się to różni w przypadku poszczególnych smaków). Podaje link do produktu: [...]
blue_hope dzisiaj miałem MEGA śniadanie, dlatego tak to wygląda - popatrz na dzień kolejny tego białka już jest stanowczo mniej. Co do kolacji - faktycznie jakoś mało białka - do masy placka owsianego dodaje zawsze izolat białka - ten izolat będę spożywał wieczorem, będzie lepiej to wyglądało, poprawię i wstawię zmienione
[...] roślinnego (np. zbożowego). Na rynku suplementów większość odżywek białkowych to białka pochodzenia zwierzęcego, głównie z mleka - czyli białko serwatkowego (koncentray, izolaty, hydrolizaty, mieszanki białek serwatkowych), występują również m.in odżywki jajeczne, czy z białka wołowego. Dlatego jeżeli szukasz dobrej jakości odżywki białkowej [...]
No to sumie Ty masz już odpowiedź... dieta i brak systematyczności... Ja wklejam moje dotychczasowe jadłospisy: OBECNY Platki owsiane 100g + 30-40g białka (izolat najlepiej) + 30g orzechów włoskich Chleb zytni pelnoziarnisty 150g 10g masła orzechowego 2jaja kurze, całe Pierś z indyka 100g 30g slonecznika Ryż brązowy 50g Pierś z kurczaka 150g 2 [...]
[...] dla osób będących w etapie redukcji tkanki tłuszczowej, budowie czystej masy mięśniowej lub przygotowujących się do zawodów, czyli osób zaawansowanych. Jednym z najlepszych izolatów na rynku jest AllNutrition Isolate Protein, występujący w różnych gramaturach od 30 g jednorazowych porcji, przez najpopularniejsze opakowania 908 g, po duże 2 kg [...]